• Home
  • |
  • Nieuws
  • |
  • NCS Colour voegt 100 nieuwe standaard kleuren toe

april 8, 2022

NCS Colour voegt 100 nieuwe standaard kleuren toe

100 nieuwe ncs kleuren

Persbericht: 

NCS Colour voegt 100 nieuwe standaard kleuren toe

Amersfoort, 8 april 2022

NCS Colour voegt 100 nieuwe NCS-standaardkleuren toe in het lage verzadigings kleurgebied om de gebruikers meer opties en meer controle te bieden bij het werken met deze kleuren. Lage verzadigde kleuren zijn erg belangrijk in architectuur, interieurontwerp en productontwerp. Bij het bekijken van kleurstalen die dit kleurgebied vertegenwoordigen, is het vaak moeilijk om onderscheid te maken tussen de ene kleur en de andere. Bestaat er een perfect wit? Hoe kies ik tussen verschillende grijze kleuren om de juiste nuance te krijgen? Is dit te grijs of te beige? Wat geeft die donkere kleur een lichte tint van ernst? Een beetje verzadiging heeft de kracht om een gevoel te creëren dat een neutrale kleur niet kan doen, en kleine verschillen in nuance of tint kunnen een grote impact hebben op het uiteindelijke ontwerp.

Vier kleurvlakken

De 100 nieuwe NCS-standaardkleuren zijn onderverdeeld in vier kleurvlakken. Laag verzadigde kleuren zijn de meest gebruikte kleuren in NCS, afgezien van de echte neutrale kleuren. De nieuwe kleuren focussen op kleuren tussen geel en rood. Dit gebied van de NCS-kleurencirkel omvat beige en bruin (als een nuance van oranje) en roze (nuance van rood). Verder is “Wit” een uiterst belangrijke kleur. Ook al zijn er talloze witte nuances op de markt, de meeste hebben tussen de 05 en 10 in Blackness en 00 tot 02 in verzadiging in NCS. Om deze reden voegen we twee nieuwe nuances toe in deze ruimte, 0601 & 1001, die overeenkomen met de meest verkochte wittinten, afgezien van de huidige standaard NCS.

NCS Index 2050

Index 1950 wordt Index 2050

NCS Index is het meest populaire NCS Colour-product, dat wereldwijd door kleurprofessionals en enthousiastelingen wordt gebruikt. Nu hebben we een nog betere NCS Index gemaakt. Op basis van feedback van duizenden gebruikers en talrijke gebruikerstests is er een nieuwe NCS Index op de markt gekomen. Met de toevoeging van 100 nieuwe NCS Standaardkleuren is de NCS Index 1950 veranderd in NCS Index 2050. Naast de NCS Index zijn ook andere NCS Designtool geupgrade naar de NCS 2050 serie.

NCS 2050

Alle NCS 2050 Designproducten, zoals de  NCS Album 2050, NCS Atlas 2050, NCS Block 2050 en NCS Index 2050 zijn verkrijgbaar bij het NCS Colour Point Nederland, Stichting Nederlands Kleurinstituut: www.ncskleuren.nl

Meer informatie kunt u vinden op https://www.ncskleuren.nl/ncs-2050-100-nieuwe-standaard-kleuren/

Blijf op de hoogte van actueel Kleurennieuws

Geoptimaliseerd door Optimole