De mens kan ongeveer 10 miljoen verschillende kleuren onderscheiden. Hoe we daarop te reageren is subjectief en onze heldere waarneming kan variëren, maar de basis blijft een feit - allemaal zien we kleuren op dezelfde manier. Om alle 10 miljoen kleuren in de kleurenruimte te plaatsen of te produceren is vanzelfsprekend onnodig en zou erg verwarrend zijn, ongelooflijk duur voor de gebruiker en zou een grote impact op ons milieu hebben. In plaats daarvan heeft NCS een bereik van 2050 standaard kleuren geselecteerd op basis van de best mogelijke verdeling in de kleurenruimte. Hierdoor zijn er 2050 kleuren die verdeeld zijn over de gehele kleurenruimte en daarmee de 10 miljoen van de kleuren te vertegenwoordigen.


De NCS 2050 Collectie: 2050 gestandaardiseerde NCS kleuren

Elk van de NCS 2050 Original kleuren is geselecteerd na een intensieve R & D tijdens de ontwikkeling van het Natural Colour System. Het selecteren van de kleurtonen om de tiende stap geeft een werkbare spreiding van de kleuren uit de hele zichtbare spectrum. De 2050 kleuren geven mogelijkheden voor het gebruik van verschillende nuance variaties, maar zorgen ook voor kleurencombinaties. De kleuren zijn zo geselecteerd dat ze gemakkelijk te produceren zijn met de beschikbare pigmenten, mengtechnieken en productiemethoden.

Onderzoek heeft ook aangetoond dat, in sommige gevallen, sommige delen van hoog verzadigde kleuren zijn moeilijk te bereiken zijn wanneer er rekening wordt gehouden pigment beperkingen, kosten en milieu-overwegingen. Om deze reden zijn deze kleuren weggelaten uit de NCS 2050 Originele Collectie.

Voor de gemiddelde kleurgebruiker resulteert het NCS systeem in een besparing van de kosten tijdens de fabricage, maar het betekent  ook  dat de NCS 2050 Originele Collectie voldoet aan de regels inzake VOS-gebruik in de productie van kleuren.

De NCS Original producten zijn allemaal voorzien van het volledige gamma van deze 2050 kleuren. Een NCS kleurnotatie van een kleur uit de NCS 2050 Originele Collection is aangeduid met een 'S' (gestandaardiseerde) aan het begin van de notatie.


Author	BayhillSE | Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!

Geoptimaliseerd door Optimole