Wat is kleur? Het woord zelf is rechtstreeks overgenomen uit de 'kleur' van de Latijns-in combinatie met de Anglo-Normandische 'culur'.  Het is een zelfstandig naamwoord die wordt gebruikt om de spectrale samenstelling van zichtbaar licht uit te drukken (zelf een definitie van elektromagnetische straling die we kunnen zien). In het meervoud kan worden gebruikt om een bepaalde set van spectrale samenstellingen classificeren of te beschrijven.

Kleur zoals wij het waarnemen is afkomstig van de perceptie van de visuele eigenschappen van het licht. Hoe deze samenwerkt met de spectrale gevoeligheid van het licht-receptoren in onze ogen. Verschillende kleuren dragen andere verdeling van het licht energie in een verscheidenheid van verschillende golflengten. 


Onze ogen bevat verschillende soorten kegels met verschillende gevoeligheid die reageren op stimulatie van verschillende delen van het spectrum. Deze wordt vervolgens overdragen van deze informatie aan onze hersenen. Het Natural Colour System is gebaseerd op hoe de mens kleur ziet, hoe onze ogen en hersenen van deze golflengtes van het licht registreren en converteren.

NCS is gebaseerd rond zes elementaire kleuren, zuivere kleuren die kunnen worden waargenomen en beschreven als 'zichzelf'. Wit, zwart, geel, rood, blauw en groen. In hun zuiverste vorm is er geen andere manier om hun uiterlijk te beschrijven.

Never miss a good story!

 Subscribe to our newsletter to keep up with the latest trends!

Geoptimaliseerd door Optimole