Blog - NCS Point Nederland | NCS Natural Colour System | Onafhankelijk NCS leverancier | Nederlands Kleur Instituut
Featured Story

NCS Kleuren toegepast | Cases

last year

NS Spoorwegen | Spoorbeeld

Om kleur te geven aan gebouwen, stations, stationsinrichting en materieel wordt gebruikgemaakt van het Spoorbeeldkleurensysteem, een beheersbaar aantal Natural Color System-kleuren (NCS) en natuurlijke materialen. De keuze en toepassing van die kleuren zijn gekoppeld aan de acht hoofdgroepen. Deze groepen, architectuur, infra, microarchitectuur, utilitair, materieel, informatie, meubilair, fysiek worden verderop uitgewerkt. 

De NS corporate kleuren zijn de NCS S NCS S 0585 Y20R, NCS S 4550 R80B en de NCS S 1000 N. Naast deze kleuren heeft de NS, Spoorbeeld een Spoorbeeldkleurensysteem ontwikkeld, waarbij de kleuren beschreven staan als NCS kleurnotaties. Dit helpt de kleurgevers en ontwerpers en de NS een eenduidig kleurbeeld neer te zetten voor de Spoorwegen. Al deze kleuren kun je terug vinden in de NCS kleurenwaaier.

Meer informatie over hoe je een eenduidig kleurbeeld kunt krijgen in je corporate Identity? Neem contact met ons op of kijk op www.nederlandskleurinstituut.nl

Meer workshops en kleuropleidingen

9 months ago

Met de juiste kennis en vaardigheden kan je doeltreffender en efficiënter kleuradviezen maken en kleur toepassen. NCSkleuren.nl is onderdeel van het Kennis- en adviesplatform Stichting Nederlands Kleur Instituut. Onder de naam Nederlandse Kleurenschool bieden wij, als kleuracademie voor toegepaste kleurkennis, een compleet aanbod kleuropleidingen en bij- en nascholingsworkshops aan. Een uitgebreid programma voor elke professional die zich verder wil bekwamen in zijn vak.

Continue reading

NCS kleurenworkshop: Kleuren combineren en harmonie

9 months ago

Beginnend met het belang van kleur en de basisprincipes van kleurontwerp, hoe het Natural Color System (NCS) u kan ondersteunen bij het definiëren van kleurgebieden, het creëren van kleurharmonieën en kleurencombinaties. NCS in Design biedt u de tools om direct na de cursus bewuste kleurbeslissingen te nemen.

Continue reading